LIKE US? SPREAD THE WORD

România debutează joi în calificările Campionatului European masculin

Naționala masculină de volei a României va debuta joi, 6 mai, în preliminariile Campionatului European 2021. Primele meciuri au loc la Nitra, în Slovacia.

România face parte din Grupa E, alături de selecționatele Slovaciei, Elveției și Albaniei. Inițial, calificările ar fi trebuit să înceapă în vara trecută, dar din cauza pandemiei de coronavirus etapele din preliminarii au fost mai întâi amânate, apoi comasate în două turnee, unul corespunzător turului și celălalt returului. Primul va avea loc în aceste zile în Slovacia, țară spre care selecționata noastră a plecat în dimineața zilei de miercuri.

Primul meci va avea loc joi, împotriva Albaniei, de la ora 20.00, ora României. Vineri, de la ora 18.00, ”tricolorii” vor întâlni Slovacia, iar sâmbătă, de la 18.30, Elveția. Al doilea turneu al calificărilor va avea loc în weekend-ul viitor, la Ploiești (14-16 mai).

Se califică la turneul final al Campionatului European 2021 câștigătoarele celor 7 grupe preliminare și cele mai bune 5 ocupante ale locurilor 2. Competiția va fi organizată în patru țări: Polonia, Cehia, Estonia și Finlanda, în perioada 1-19 septembrie. Pe lângă cele patru gazde, la turneul final mai sunt calificate direct, în urma precedentului European, opt formații: Serbia, Slovenia, Franța, Rusia, Italia, Ucraina, Germania și Belgia.

14 jucători au făcut deplasarea în Slovacia

România, care înaintea acestui turneu a susținut trei meciuri amicale contra Greciei, va face deplasarea în Slovacia cu un lot format din 14 jucători. Dintre aceștia se detașează recentul câștigător al campionatului Franței, cu AS Cannes, Adrian Aciobăniței, sau vicecampionul Germaniei cu VfB Friedrichshafen, Rareș Bălean. De asemenea, experiența unor jucători cu vechi ștate de servicii în naționala României, precum Cristian Bartha, Răzvan Mihalcea, Gabriel Cherbeleață sau Marian Bala, se îmbină cu tinerețea și elanul debutanților la lotul de seniori Alexandru Rață, Robert Călin, Codrin Mocanu sau Tudor Magdaș.

Laurențiu Lică, noul team manager al naționalei României

După ani de zile în care a fost căpitanul naționalei României – s-a retras de la prima reprezentativă după turneul final al Campionatului European de acum doi ani – Laurențiu Lică face din nou parte din delegația ”tricoloră”. De data aceasta, din postura de team manager al formației, iar această deplasare în Slovacia este prima acțiune oficială pentru el în respectivul rol.

În rest, colectivul tehnic al naționalei României este același cu cel din anii trecuți. Dan Pascu este antrenorul principal, el fiind ajutat de secundul Ovidiu Macarie, de statisticianul Marius Pop și de kinetoterapeutul Mirel Popa.

Lotul României pentru turneul din Slovacia

Ridicători: Cristian Bartha, Claudiu Dumitru

Extreme: Adrian Aciobăniței, Marian Bala, Rareș Bălean, Andrei Mihălescu

Universali: Gabriel Cherbeleață, Alexandru Rață

Centri: Răzvan Mihalcea, Robert Călin, Codrin Mocanu, Tudor Magdaș

Libero: Mihai Mărieș, Sergio Diaconescu

Antrenor principal: Dan Pascu

Antrenor secund: Ovidiu Macarie

Statistician: Marius Pop

Kinetoterapeut: Mirel Popa

Team Manager: Laurențiu Lică

Programul turneului de la Nitra (Slovacia)

Joi, 6 mai

Ora 17.00: Slovacia – Elveția

Ora 20.00: România – Albania

Vineri, 7 mai

Ora 18.00 Slovacia – România

Ora 21.00 Elveția – Albania

Sâmbătă, 8 mai

Ora 18.30 Elveția – România

Ora 21.30 Albania – Slovacia

Sursa foto: cev.eu

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors