LIKE US? SPREAD THE WORD

FEMININ / România se califică în Final Four-ul Golden League!

”Tricolorele” au terminat competiția cu patru victorii și două înfrângeri și vor juca în week-endul final de la Ostrava (15-16 iunie).

România s-a calificat între cele mai bune patru echipe din Golden League în urma celor trei turnee disputate. Echipa noastră a obținut patru victorii în minimum de seturi: 3-0 cu Austria, 3-0 cu Azerbaidjan, 3-0 cu Suedia și 3-0 cu Croația. A cedat în schimb două întâlniri cu același scor: 1-3 cu Cehia și 1-3 cu Spania.

România a avut un parcurs excelent în ediția actuală, în ciuda marilor probleme de lot cu care s-a confruntat staff-ul nostru. Deși selecționerul Guillermo Naranjo Hernandez nu a putut conta pe Adelina Ungureanu, Raisa Ioan, Denisa Ionescu, Ariana Pîrv, Iuna Zadorojnai, Dalia Vîrlan, evoluția fetelor care au jucat în echipa națională a fost una lăudabilă. Problemele au continuat și pe traseu, Sorina Miclăuș și Elizabet Inneh lipsind și ele la câte un turneu.

Chiar și așa, România a avut evoluții dintre cele mai bune. Partida cu Suedia, câștigată la Blaj, a fost de departe cea mai bună a sezonului. România a spulberat Suedia surorilor Haak, un succes care s-a dovedit esențial pentru calificarea în Final 4.

Vom juca acum contra Cehiei, țara gazdă, la Ostrava, pe 15 iunie, în cea de-a doua semifinală. În prima se vor întâlni Belgia, singura formație cu șase victorii, și Suedia.

Clasament Golden League - FRVolei

Confederația Europeană de Volei oferă premii atractive formațiilor calificate în careul de ași. Astfel, câștigătoarea Golden League va primi potul de 100.000 de euro, finalista 60.000 de euro, locul 3 va fi recompensat cu 40.000 de euro, iar poziția a patra cu 25.000 de euro.

Finalistele vor ajunge și la Turneul FIVB Challenger Cup, pentru promovarea în Volleyball Nations League (VNL).

Final 4 Golden League Women
Final 4 Golden League Women
ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors