LIKE US? SPREAD THE WORD

Naționala României Under 17 va juca de vineri, la Ploiești, în preliminariile Campionatului Europen

Naționala masculină Under 17 a României va juca de vineri până duminică în Grupa C de calificare la Campionatul European care va avea loc în vară, în Albania. Turneul va fi găzduit de sala Olimpia, din Ploiești.

Adversarele jucătorilor noștri vor fi, în ordine, Estonia, Israel și Rusia. Se califică la Europene prima clasată din fiecare grupă preliminară și cele mai bune două formații de pe locurile secunde.

Antrenorul principal al naționalei noastre, Marius Lazăr, este încrezător în șansele formației sale. El spune că Rusia reprezintă principalul pericol, dar că dacă băieții săi vor juca la nivelul pe care l-au demonstrat în pregătire, calificarea este foarte posibilă. ”Principalul adversar e Rusia, pentru că din înregistrările pe care le-am primit, Estonia și Israeul ar fi echipele accesibile, cu care putem face puncte. Rămâne de văzut la ora meciului cât vor reuși băieții să se concentreze. Dacă vor evolua normal, la ce știu să joace, putem obține cele trei puncte în ambele meciuri. Îi simt pe băieți motivați și că și-au propus să facă un turneu bun, ceea ce este un lucru dătător de speranțe”, a declarat tehnicianul român.

Daniel Chițigoi începe competiția din postura de cel mai bun marcator al acestor calificări – România a jucat, la începutul primăverii, și în prima fază a calificărilor, cea balcanică. Selecționerul spune că jucătorul său nu va fi deloc apăsat de responsabilitate. ”Nu cred că presiunea de pe umerii lui Daniel este un factor care să-l tragă în joc, din contră. Știe că el e calul de bătaie, cum se spune, dar el este cel care adună echipa în jurul lui, e cel care îi mobilizează pe băieți, ceea ce e remarcabil”, a mai spus Marius Lazăr.

În prima parte a pregătirii, lotul național a fost cantonat la Zalău, acolo unde tinerii ”tricolori” au putut disputa și trei meciuri amicale, cu o selecționată formată din cei mai buni juniori ai echipelor CSS Zalău și Academia Lazăr Marius, cărora li s-a adăugat și un junior din lotul vicecampioanei României la seniori, SCM Zalău. ”Băieții aveau nevoie de meciuri în picioare înaintea acestui turneu și de aceea am și decis să facem prima parte a pregătirii la Zalău”, a explicat antrenorul naționalei noastre.

Toate meciurile turneului de la Ploiești vor fi transmise pe pagina de Facebook a Federației Române de Volei.

Preliminariile Campionatului European U17 (m): Programul Grupei C

Vineri, 7 mai

16.00 Israel – Rusia

19.00 România – Estonia

Sâmbătă, 8 mai

16.00 Rusia – Estonia

19.00 Israel – România

Duminica, 9 mai

16.00 Estonia – Israel

19.00 Rusia – România

Lotul României U17 pentru turneul de la Ploiești

Ridicători

Claudiu Urian – LAPI Dej

Toma Dinu – CSS Buzău

Extreme

Daniel Chițigoi – Titanii București

Luca Martonos – LAPI Dej

David Aciobăniței – CTF Mihai I

Universali

David Țăranu Runcan – CSS Toplița

Ștefan Văduva – CSS Bacău

Centri

Cezar Abraham – Academia de Volei Lazăr Marius Zalău

Șerban Stinea – LAPI Dej

Radu Zbengheci – CTF Mihai I

Libero

Cătălin Cătinean – LAPI Dej

Christian Balog Ciegler – CSS 2 Baia Mare

Colectiv tehnic

Antrenor principal: Marius Lazăr

Antrenor secund: Horea Giurgiu

Kinetoterapeut: Claudiu Casagrande

Team Manager: Mircea Gâtej

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors