LIKE US? SPREAD THE WORD

Naționala masculină a României debutează în Golden League cu noul său selecționer, Sergiu Stancu

Naționala masculină de volei a României va disputa, în perioada 1-5 iunie, în Ucraina, meciurile Grupei B a Golden League 2021. Va fi debutul noului selecționer, Sergiu Stancu (38 de ani).

După campania ratată din calificările Campionatului European, naționala României vrea să-și ia revanșa în Golden League. Repartizată în aceeași grupă cu Ucraina și Slovacia – a patra componentă a seriei, Olanda, a primit invitație din partea Federației Internaționale de Volei pentru a participa în Volleyball Nations League (VNL) – echipa noastră trebuie să câștige grupa pentru a fi sigură de calificarea la turneul Final Four. Acesta va fi organizat în Belgia, în perioada 18-20 iunie și la el vor merge câștigătoarele celor trei grupe, plus cea mai bună echipă de pe locul secund, dacă belgienii își câștigă seria lor. Din Grupa A fac parte Estonia, Belgia, Spania și Letonia, iar din Grupa C: Turcia, Belarus, Portugalia și Cehia.

Din cauza pandemiei, s-a renunțat la meciurile tur-retur acasă și în deplasare, ele fiind înlocuite de două turnee. În grupa noastră, ambele vor avea loc în această săptămână în localitatea ucraineană Zaporojie. Astfel, România va juca la 1 și 4 iunie cu Ucraina și în 2 și 5 iunie contra Slovaciei, cunoștința noastră recentă din preliminariile Europeanului.

Programul grupei B din Golden League

Marți 1 iunie

18.00 Ucraina – ROMÂNIA

Miercuri, 2 iunie

18.00 ROMÂNIA – Slovacia

Joi, 3 iunie

18.00 Slovacia – Ucraina

Vineri, 4 iunie

18.00 ROMÂNIA – Ucraina

Sâmbătă, 5 iunie

18.00 Slovacia – ROMÂNIA

Duminică, 6 iunie

19.30 Ucraina – Slovacia

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors