LIKE US? SPREAD THE WORD

Naționala feminină a României Under 18 pregătește participarea la Campionatul Mondial

Peste 10 zile, la 17 septembrie, naționala feminină Under 18 a României va pleca spre Mexic, acolo unde va participa, în perioada 20-29 septembrie, la cea de-a 17-a ediție a Campionatului Mondial destinat acestei categorii de vârstă.

Sub conducerea antrenorului Marius Macarie s-au pregătit la Toplița, din 22 iulie, 18 jucătoare. De la începutul lunii septembrie lotul s-a restrâns la 16 voleibaliste, cu care s-a trecut la următoarea fază a pregătirii, meciurile amicale. Până acum s-au susținut cinci partide de verificare, toate câștigate de tinerele tricolore. Adversare le-au fost prim-divizionarele SCM U Craiova (scoruri 3-2, 3-1, 3-1) și U NTT Data Cluj-Napoca (3-1 și 3-0). În aceste zile se vor mai disputa câteva meciuri amicale în compania formației FC Argeș (Divizia A2). După aceste întâlniri se va stabili și lotul care va face deplasarea în Mexic.

Calificate la Campionatul Mondial Under 18 după ce au ocupat anul trecut locul 5 la Europenele destinate naționalelor de până în 17 ani, jucătoarele noastre vor face parte din Grupa C a competiției, alături de SUA (deținătoarea titlului), Nigeria, Thailanda și Puerto Rico. Primele 4 clasate se vor califica în fazele eliminatorii, acesta fiind și obiectivul echipei noastre.

”Avem o grupă echilibrată. După părerea mea, putem lupta pentru locul 2. Favorita seriei este SUA, care e și campioana mondială și care, din ce am văzut, va prezenta și la această ediție o formație foarte puternică. Cred că avem șanse să ocupăm locul secund și vom lupta pentru acest lucru. Apoi, în fazele eliminatorii sperăm să ajungem cât mai sus, dar totul depinde și de ce adversare ne vor ieși în cale”, a declarat antrenorul echipei, Marius Macarie.

Tehnicianul are deja experiența participării la un Campionat Mondial, după ce acum doi ani a condus naționala tot la această competiție rezervată jucătoarelor de până în 18 ani. Atunci, tricolorele au terminat pe locul 6.

Campionatul Mondial Under 18 se va disputa în orașul mexican Durango, în perioada 20-29 septembrie.

Cele 16 jucătoare aflate la Toplița, în cantonamentul lotului național Under 18

Coordonatoare

Iarina Axinte (CSU Tg. Mureș)

Maria Nemeș (CTF Mihai I)

Alesia Cristea (Dinamo)

Centri

Andra Badiu Savu (CSM Lugoj)

Tara Cristea (Dinamo)

Dalia Vârlan (ASC Bravol Brașov)

Bianca Grama (ACS Volei Cristina Pîrv Turda)

Extreme

Paula Partnoi (Dinamo)

Teodora Iancu (CTF Mihai I)

Mara Bratu (CSM București)

Gabriela Daniela Dumitru (Dacia Mioveni)

Beatrice Iliescu (CNNT Craiova)

Universali

Ștefania Cheluță (CS Volei Alba Blaj)

Raluca Buran (CSS Bega Timișoara)

Libero

Alexandra Ion (Dinamo)

Eva Vizitiu (CNNT Craiova)

Antrenor principal: Marius Macarie

Antrenor secund: Adrian Popescu

Kinetoterapeut: Sebastian Rad

Statistician: Mircea Gâtej

Notă: Cluburile sunt cele la care activau jucătoarele în momentul selecției.

Sursa foto: cev.eu

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors