LIKE US? SPREAD THE WORD

Naționala feminină a României debutează în Golden League, la Alexandria. Intrarea este liberă

Naționala feminină de volei a României dispută marți, 24 mai și miercuri, 25 mai, primele meciuri oficiale din 2022, un an foarte important, în care sunt programate și calificările pentru turneul final al Campionatului European de anul viitor.

Tricolorele vor juca în grupa C a Golden League, adversare fiindu-le Ucraina și Ungaria. Primele două partide vor avea loc marți și miercuri, la Sala Polivalentă din Alexandria, contra Ucrainei. Ele vor începe în fiecare zi la ora 17.00, vor fi transmise în direct la TVR 3, iar intrarea spectatorilor va fi liberă.

Meciurile cu Ungaria sunt programate în zilele de 28 mai (ora 19.30) la Budapesta și de 8 iunie (ora 17.00) la Alexandria. Prima clasată se va califica la turneul final.

Înaintea debutului în competiție, naționala României a disputat, vineri și sâmbătă, tot la Alexandria, două meciul amicale contra formației Belgiei, echipă care va participa în acest an în Volleball Nations League (VNL), fosta Ligă Mondială. Victoria a revenit de fiecare dată adversarelor cu 3-0 (s-au mai disputat apoi în fiecare zi câte două seturi suplimentare, româncele câștigând în fiecare zi câte unul dintre acestea).

Naționala României are un nou selecționer: spaniolul Guillermo Naranjo Hernandez

Cu un nou selecționer la cârmă, spaniolul Guillermo Naranjo Hernandez (44 de ani), naționala României abordează această competiție cu un lot foarte tânăr, menit să testeze și să călească tinerele jucătoare în perspectiva calificărilor la Campionatul European 2023, care vor vor avea loc la finalul lunii august și începutul lunii septembrie.

16 baza volei 1024x574 1 - FRVolei
Antrenorul Guillermo Naranjo va debuta pe banca echipei nationale a României

Perioada de pregătire din acest an este împărțită în două. Acum avem un obiectiv intermediar, Golden League, dar și verificarea potențialului jucătoarelor tinere. Obiectivul final îl reprezintă, desigur, calificările pentru Campionatul European. Tocmai de aceea, în prima parte acesta va fi formatul, cu multe jucătoare tinere, aflate la început de drum internațional, pentru că trebuie să verificăm și ce este de viitor, care este nivelul actualelor jucătoare care au prins un an jucând în Divizia A1. Pentru calificările de la Europene vom încerca să inserăm în lot și niște jucătoare cu experiență, ca un schelet în jurul căruia să fie aceste voleibaliste tinere”, a declarat președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru.

La rândul său, selecționerul Guillermo Naranjo Hernandez a declarat: ”Îmi place atitudinea fetelor. E o atmosferă foarte bună, fetele muncesc mult încă de la începutul cantonamentului. Sunt foarte mulțumit de cum au decurs antrenamentele. Avem o primă adversară foarte dificilă. Ucraina ar putea veni cu echipă de bază și dacă așa va fi o să fie foarte greu, pentru că ele se cunosc, joacă de ceva timp împreună. Anul trecut, pe când antrenam Grecia, am avut 5 amicale cu ele și a fost greu, erau foarte bune. Vor fi partide grele, dar am încredere în fete, sunt agresive, vor să joace, vor să demonstreze și sunt încrezător că putem să producem o surpriză”.

Lotul naționalei României

Coordonatoare

Marisa Radu (Dinamo)

Alexandra Babaș (CSO Voluntari)

Alexandra Spînoche (Rapid)

Centri

Diana Ariton (CS Medgidia)

Petruța Orlandea (CSM Târgoviște)

Denisa Ionescu (Dinamo)

Daiana Roman (CSM Volei Alba Blaj)

Extreme

Rodica Buterez (CSM Târgoviște)

Gabriela Dan (CSO Voluntari)

Adriana Matei (CSM Târgoviște)

Sorina Miclăuș (CSM Volei Alba Blaj)

Adelina Budăi-Ungureanu (Busto Arsizio)

Georgiana Popa (CSM Lugoj)

Universali

Loredana Filipaș (CSM Lugoj)

Iuna Zadorojnai (Rapid)

Libero

Diana Vereș (CSO Voluntari)

Alexandra Ciucu (Știința Bacău)

Staff-ul tehnic

Guillermo Naranjo Hernandez – antrenor principal

Radu Began – antrenor secund

Riccardo Boieri – antrenor secund

Ioannis Paraschidis – preparator fizic

Mircea Roșu – statistician

Alexandru Răducanu – kinetoterapeut

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors