LIKE US? SPREAD THE WORD

NAȚIONALA (F) / ”Regula cu doi români ajută echipa națională a României!”

Obligativitatea folosirii a două românce a adus un plus pentru echipa națională crede Guillermo Naranjo Hernandez. Selecționerul adaugă: ”Româncele au început să joace tot mai mult, am la dispoziție mai multe jucătoare de nivel bun”

Guillermo Naranjo Hernandez, antrenorul naționalei României, vorbește despre pregătirea reprezentativei, despre participarea în Golden League, dar și despre Campionatul European din Italia.

Tehnicianul care a terminat pe locul 2 în Germania, cu SC Potsdam, a jucat sezonul trecut semifinala Golden League, cu România, și vrea să repete, dacă nu să depășească performanța.

”Avem o grupă foarte grea, Cehia este în Top 10 european, au jucat calificări pentru Jocurile Olimpice și au participat la Campionatul Mondial. Anul trecut am jucat cu ele în semifinală, nu eram favoriți, dar am pierdut la mare luptă, 2-3. Personal sunt foarte mulțumit că avem la dispoziție câteva jucătoare noi pe care dorim să le integrăm în grup și împreună să ne pregătim pentru Campionatul European”, a declarat selecționerul României.

”Slovacia are, în mare, echipa de anul trecut. Lipsește una dintre cele mai bune jucătoare, Nikola Radosova. Cu siguranță va fi un meci dificil”, a adăugat Guillermo.

”Văd un progres la echipa României!”

Spaniolul își laudă jucătoarele. Toate sunt focusate, se pregătesc bine. ”Multe dintre jucătoare au fost titulare anul acesta, iar regula cu două românce tot timpul pe teren ajută echipa națională. Faptul că Blajul și Lugojul au jucat o finală de cupă europaenă ne-a ajutat de asemenea, jucătoarele au fost angrenate în competiții de nivel înalt. Cu atât mai mult pot fi atrase străine bune și astfel să crească nivelul competiției interne”, consideră Guillermo.

IMG 01605v 1024x683 1 - FRVolei

El face apel la fani să vină în număr cât mai mare la meciul de la Pitești, din 27 mai.

”Până acum, în mandatul meu, a fost ceva extraordinar. La Alexandria, la Piatra Neamț, peste tot am simțit aportul fanilor. Mi-aș dori să fie alături de noi și în week-end, pentru că prezența lor ne va motiva să dăm tot ce avem mai bun. Sperăm să le aducem și noi bucurie prin joc și prin rezultate”.

Se gândește și la turneul final european, din Italia, din luna august.

”Avem o grupă echilibrată, sunt câteva echipe cam de același nivel. Elveția, Bosnia, chiar și Bulgaria dacă nu vine cu cea mai bună echipă. Italia este la alt nivel. Multe lucruri vor influența traseul nostru la Campionatul European: forma de moment, dacă vom avea sau nu accidentări, felul cum ne-am pregătit. Cu siguranță ne vom lupta pentru locul 4 care ne asigură ieșirea din grupă”.

”Cu siguranță Eliza este un mare plus pentru naționala României. Este o jucătoare de top care a jucat foarte bine în Coreea de Sud. Am văzut-o jucând în 2017 când eram antrenor la Târgoviște și de atunci a progresat foarte mult. Ocupă o poziție pe care avem mare nevoi de ajutor. M-am bucurat că s-a întors”

Guillermo Naranjo Hernandez

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors