LIKE US? SPREAD THE WORD

Guillermo Naranjo Hernandez, noul selecționer al naționalei feminine de volei

Naționala feminină de volei a României are un nou selecționer. Acesta este spaniolul Guillermo Naranjo Hernandez (44 de ani), iar obiectivul acestuia este calificarea echipei noastre la turneul final al Campionatului European din 2023.

Tehnicianul a venit luni la București și a semnat un contract valabil pe un an cu posibilitate de prelungire. Fost antrenor la CSM Târgoviște în campionatul 2017/ 2018, acesta a recunoscut că se întoarce cu bucurie în România.

Am antrenat aici un an și a fost unul dintre cei mai frumoși ani ai carierei, pentru că am întâlnit oameni deosebiți. Imediat ce am pus piciorul în România, aceleași frumoase impresii, oamenii la fel de drăguți, domnul președinte, oamenii din federație… E un început foarte bun. România are un viitor foarte frumos în volei, are multe jucătoare tinere care, sub îndrumarea corectă și cu sprijinul federației – și văd că noua conducere vrea să facă multe lucruri frumoase – pot avea un viitor strălucit”, a declarat Guillermo Naranjo Hernandez, noul selecționer al naționalei feminine de volei a României.

Chiar antrenorul a fost cel care a cerut să semneze la început pentru doar un an: ”Domnul Naranjo a avut un lucru un plus față de ceilalți contracandidați, pentru că a spus că în special în primul an nu îl interesează în special partea materială, ci vrea să demonstreze ceea ce are de făcut, să vedem dacă într-adevăr lucrurile sunt corecte și apoi să facem un contract pe o perioadă mai lungă. Deci contractul este pe un an. Iar obiectivul este calificarea la Campionatul European 2023”, a declarat președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru.

Unul din obiectivele personale ale noului antrenor va fi acela de a încerca să o convingă pe Alexia Căruțașu că naționala României este echipa la care se poate dezvolta așa cum visează. Ea a depus la finalul anului trecut o cerere pentru a evolua pentru Turcia.

O să fac tot ce ține de mine ca ea să se simtă confortabil și să se convingă că avem un program nou, o nouă viziune, în care vrem ca jucătoarele să simtă că sunt importante, pentru că altfel și federația ar avea de suferit. Vrem ca ea și nu numai ea, ci toate jucătoarele, să înțeleagă că sunt importante, că opinia lor este importantă, sănătatea și viitorul lor sunt importante și că noi suntem aici pentru a ne asigura că evoluția lor crește”, a afirmat Guillermo Naranjo Hernandez.

Prima acțiune a noului selecționer va avea loc la începutul lunii mai, când se va pregăti participarea la meciurile din Golden League, după care, în vară vor avea loc și calificările pentru Campionatele Europene. Până atunci, el își va definitiva și staff-ul, care va fi format din români, cu excepția preparatorului fizic, care e grec. ”Staff-ul este încă în discuții. Cerința noastră a fost ca staff-ul să fie format din antrenori români, pentru că avem nevoie să crească și antrenorul român. Cerință pe care am avut-o și la celălalt antrenor. Singurul străin pe care îl va aduce este preparatorul fizic, care este grec. Sunt o echipă, de regulă sunt lucruri pe care ei deja le-au stabilit, știu ce au de făcut, și atunci noi nu putem interveni”, a explicat președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru.

Tehnicianul se autocaracterizează ca fiind un antrenor temperamental, care preferă jocul rapid și care trăiește fiecare fază de joc. El spune că preferă jucătoarele nu foarte înalte, dar rapide, celor foarte înalte, dar lente. ”Sunt o persoană temperamentală. Cred că m-am schimbat puțin cu trecerea timpului. Mi-a fost greu să -mi șterg din minte gândirea de jucător, așa că uneori mă surprind urmărind un meci din postura de jucător, nu de antrenor. Analizez foarte mult strategia de joc, sunt foarte dedicat echipei mele. Concluzionând, trăiesc fiecare fază de joc și tot ce stă în puterea mea să fac pentru echipă, fac. Stilul meu preferat de joc e cel rapid. Stilul exploziv, dinamic și jucătoare care adoptă stilul ofensiv rapid – asta-mi place! Iar jucătoarea mea ideală e una rapidă. Nu-mi place tipul de jucătoare înaltă și lentă, mie-mi plac cele dinamice, nu neapărat înalte, de 1,85 m – 1,95 m și rapide mai degrabă decât de 2,10 m și lente”, a mai spus Guillermo Naranjo Hernandez, noul selecționer al naționalei feminine de volei a României.

Cine este Guillermo Naranjo Hernandez

  • Născut la 18 iunie 1977, Guillermo Naranjo Hernandez se află la a doua experiență de selecționer din carieră. El a mai antrenat în perioada 2018 – 2021 naționala Greciei, cu care a participat la ultimele două turnee finale ale Campionatului European. La ediția din 2019 a ocupat locul 14 (România a fost pe 13), iar la ediția din 2021 s-a clasat pe poziția a 22-a (România a fost pe 23).
  • Din sezonul 2018/ 2019 este antrenorul echipei feminine SC Potsdam, ocupanta locului secund în clasamentul din Germania. Nu este la prima experiență în Bundesliga, deoarece în perioada 2013-2017 a antrenat-o pe Allianz MTV Stuttgart, cu care a cucerit Cupa Germaniei (2015 și 2017) și Supercupa Germaniei (2016). În 2015 și în 2017 a terminat pe locul 2 în campionat.
  • Antrenor la CSM Târgoviște în sezonul 2017/ 2018 – a terminat atunci pe locul 4, după CSM București, Volei Alba Blaj și Știința Bacău – Guillermo Naranjo Hernandez a condus în sezonul 2018/ 2019 formația poloneză de primă divizie Enea PTPS Pila.

FOTOGRAFII: FRV

Guillermo Naranjo Adin Cojocaru semneaza contractul 1024x683 1 - FRVolei
Guillermo Naranjo 1 1024x683 1 - FRVolei
Guillermo Naranjo 3 1024x666 1 - FRVolei
ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors