LIKE US? SPREAD THE WORD

România, în căutarea drumului spre Campionatul Mondial: Perspectivele lui Sergiu Stancu

Sergiu Stancu – în căutarea drumului spre Campionatul Mondial

Selecționerul Sergiu Stancu își pregătește echipa pentru o nouă provocare în voleiul internațional. După ce echipa națională a României a încheiat pe locul 7 la Euro 2023, Stancu și-a îndreptat atenția către următorul obiectiv major: calificarea la Campionatul Mondial.

Cu un ton optimist, dar realist, Stancu a subliniat importanța Golden League ca o rampă de lansare către visul echipei naționale de a ajunge la Campionatul Mondial. „Suntem pe locul 24 în lume și dacă vom avea un parcurs bun în Golden League, visul nostru de a ajunge la Mondiale va deveni realitate”, a afirmat tehnicianul.

La baza de antrenament de la Râmnicu Vâlcea, Stancu are la dispoziție o echipă formată din 20 de jucători, iar cuvintele sale au fost clare: „Porțile vor fi întotdeauna deschise la echipa națională pentru toți jucătorii.” Această deschidere și inclusivitate reflectă viziunea lui Stancu asupra modului în care vrea să conducă echipa națională.

Cantonamentul de la Râmnicu Vâlcea va servi ca punct de plecare pentru traseul în Golden League, unde echipa națională a României va întâlni Azerbaidjan și Ucraina în primele două meciuri programate pe 17 și 18 mai, respectiv. Aceste întâlniri vor fi teste cruciale pentru echipă, oferindu-le jucătorilor nostri șansa să-și pună în practică strategiile și să-și contureze direcția în drumul lor spre Campionatul Mondial.

După acest debut în Golden League, tricolorii se vor întoarce la Râmnicu Vâlcea pentru a se pregăti pentru al doilea turneu din competiție, programat între 24 și 26 mai. Acest ritm susținut de meciuri și antrenamente va testa rezistența și coeziunea echipei, dar și determinarea lor de a urmări visul comun.

În interviul acordat, Sergiu Stancu a transmis un mesaj clar de încredere și determinare către suporteri și jucători deopotrivă. Cu pasiunea și angajamentul său pentru succes, este evident că el este pregătit să conducă echipa națională a României spre noi culmi în voleiul mondial.

În lumina acestor perspective, fanii din volei din România așteaptă cu nerăbdare să vadă cum va evolua echipa lor în Golden League și, mai presus de toate, să-și îndeplinească visul de a reveni pe scena mondială la Campionatul Mondial.

Sergiu Stancu, Golden League decisiv pentru Campionatul Mondial
Sergiu Stancu

CITESTE SI:

Golden League: „Tricolorii” își propun să atingă Final Four-ul din Croația – interviu cu Mircea Peța

Golden League: Echipa națională de volei masculin a României își începe cursa spre glorie – Interviu cu Bela Bartha

Naționala masculină a României în pregătiri pentru debutul în Golden League: Focus pe performanță și determinare – Interviu cu Vlad Kantor

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors