LIKE US? SPREAD THE WORD

Gala Voleiului Românesc 2022, un moment al recunoștinței față de valorile acestui sport

La Camera de Comerț și Industrie București a avut loc luni Gala Voleiului Românesc 2022.

Cu acest prilej au fost premiați cei mai buni sportivi și antrenori ai anului în voleiul românesc, dar și jucători și jucătoare care au scris istorie în acest sport de-a lungul timpului. De asemenea, au fost onorați și partenerii Federației Române de Volei, cei fără de care performanțele foarte bune din acest an ar fi fost mult mai greu de realizat. Pentru că anul 2022 a fost unul foarte bun pentru voleiul românesc, cu ambele naționale, de seniori și de senioare, calificate la turneele finale ale Campionatului European din 2023. În plus, naționala masculină a câștigat trofeul în Silver League, promovând în Golden League, iar cea feminină a disputat semifinala în Golden League. De asemenea, naționala de junioare a obținut medaliile de bronz în cadrul Balcaniadei care a avut loc la Mioveni, dar a și participat la turneul final al Campionatului European și la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE). De asemenea, reprezentanții voleiului pe plajă au cucerit două titluri balcanice și alte medalii în întrecerile zonale. În plus, 2022 a fost anul în care antrenorul român Gianni Crețu a cucerit trofeul Ligii Campionilor cu formația poloneză ZAKSA, dar a ajuns și în semifinalele Campionatului Mondial cu naționala Sloveniei.

Au fost trei ore pline de emoție, pline de bucuria revederii cu colegii de generație sau cu mari campioni. Trei ore în care voleiul și dragostea pentru acest sport a fost în prim-plan. Iar mai jos puteți vedea multe

Publicată de Federatia Romana de Volei pe Marţi, 20 decembrie 2022

Începând de miercuri veți putea vedea pe contul de Youtube al Federației Române de Volei interviuri cu câțiva dintre cei prezenți la acest eveniment.

Premiile acordate în cadrul Galei Voleiului Românesc.

Sportiva anului – Rodica Buterez (CSM Târgovişte)

Sportivul anului – Adrian Aciobăniţei (Chaumont, Franţa)

Antrenorul anului – Gianni Creţu (câștigător al Ligii Campionilor cu ZAKSA și semifinalist al Campionatului Mondial, cu naţionala Sloveniei)

Performanţa anului la seniori: câştigarea Silver League şi calificarea la CE 2023. Premiul i-a fost oferit selecționerului Sergiu Stancu.

Performanţa anului la senioare: prezența în semifinala Golden League şi calificare la CE 2023. Premiul i-a fost oferit selecționerului Guillermo Naranjo, fiind ridicat de Rodica Buterez.

Cel mai bun club de junioare – CS Dinamo Bucureşti. A ridicat premiul antrenoarea Daniela Mincă.

Cel mai bun club de juniori – CTF Mihai I Bucureşti. A ridicat premiul antrenorul Daniel Droc.

Antrenorul anului la junioare – Dorin Horvath (CSŞ Lugoj).

Antrenorul anului la juniori – Răzvan Vasile (CTF Mihai I).

Premii pentru merite deosebite în dezvoltarea voleiului românesc: Ileana Berdilă, Ioana Cotoranu, Aurel Drăgan, Florin Grapă, Marian Păuşescu , Marian Stamate, Ion Şoacă.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors