LIKE US? SPREAD THE WORD

FR Volei – în proiectul ”Joacă volei, crește cu El 2.0”. Inspirație și incluziune în sport pentru copii

Proiectul ”Joacă volei, crește cu El 2.0” (PVGW 2.0), este o inițiativă menită să inspire elevii din învățământul primar și secundar ca să se implice activ în sport. În această săptămână, la sediul Federației Române de Volei din București, a avut loc o sesiune de lucru. În cadrul acesteia, s-a discutat despre strategia de implementare a voleiului ca disciplină sportivă în școli, un demers esențial pentru a dezvolta legătura dintre educație, sănătate și joacă pentru copiii din România.

Au participat Vuk Karanaovic și Francois Watthez (din cadrul Confederației Europene de Volei), Aurelien Favre (de la Observatorul European pentru Sport și Angajare), Tonya Blickhauser și Jimmy Czimek (de la Universitatea de Sport din Koln – Germania), Elena Mujoska Trpevska (Societatea de Penologie din Macedonia), Martin Plessel (de la Federația de Volei din Austria), Gary Stewart (de la Federația de Volei din Irlanda), Gabriela Bulgariu și Silvian Lungu (de la Federația Română de Volei).

Obiectivul general al proiectului este să inspire elevii din învățământul primar și secundar să devină activi, în timp ce se promovează diversitatea și incluzivitatea prin intermediul sportului. Acest lucru va fi realizat prin consolidarea colaborării între cluburile de volei și școli, precum și prin extinderea cunoștințelor profesorilor de educație fizică și a antrenorilor de volei.

Ideea proiectului este și să creeze și să disemineze un program educațional ce include conținut specific voleiului și aspecte de protecție ale copilului la nivel de bază. Totodată, va permite copiilor și profesorilor/antrenorilor (practicienilor) să participe și să contribuie la medii de învățare mai active și diversificate.

Misiunea noastră este de a dezvolta o legătură puternică și o asociere cu sportul distractiv și incluziv, construind în același timp obiceiuri sănătoase. Pe lângă obiectivele principale de a inspira copiii să facă mișcare, acțiunile proiectului sunt concepute să fie realizate într-un mod prietenos cu mediul.

Acest proiect reprezintă o oportunitate de a forma viitoarea generație de jucători de volei și de a promova un stil de viață activ și sănătos, sub îndrumarea pasionaților și profesioniștilor din comunitatea voleiului din România.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors