LIKE US? SPREAD THE WORD

EURO 2023 / Victorie uriașă la Euro. Batem Turcia cu 3-2!

Ce meci, ce victorie, ce dispută între România și Turcia, la Tel Aviv, în grupa D a Campionatului European. După înfrângerile cu Portugalia (0-3) și Israel (2-3), ”tricolorii” își jucau ultima șansă a calificării. Aveau nevoie de un succes pentru a mai păstra șanse la calificarea în optimi.

Turcia pierduse cu Franța, dar campioana olimpică a avut ceva de tras pentru succesul cu 3-0. Seturile au fost lungi și echilibrate. Turcii au început mai bine cu România, au condus 10-6, dar românii au avut o revenire incredibilă. Au luat 8 puncte consecutive și au înclinat setul în partea lor. Am ținut până la final diferența și am făcut primul pas la 25-22.

Setul doi a fost fără istoric. Turcii au condus de la un capăt la altul, s-au desprins rapid și au egalat situația după 25-18.

Elevii lui Sergiu Stancu au arătat însă o altă față în setul 3. Tandemul Alexandru Rață – Marian Bala i-a ”omorât” pe turci. Adrian Aciobăniței a servit cu ”tunul”, românii au tras cu dinții de orice punct, au trecut în față și nu au mai lăsat nicio șansă adversarilor. S-a terminat 25-21.

Eram pe val, cu moralul excelent, mai ales că, și în setul 4, băieții noștri păreau în control: 8-4, 13-8, 16-11, 19-15. Aici, Turcia a  făcut șase puncta la rând, și a întors balanță. În ciuda tuturor eforturilor, românii au pierdut setul, 23-25. Aveam iar parte de set decisiv, după disputa cu Israel.

Băieții noștri au arătat nervi tari, au luptat, nu au cedat și în cele din urmă au reușit! Turcii au fost îngenunchiați greu de tot. 17-15, la a patra minge de meci concretizată! Au punctat pentru România: Alexandru Rață 29 de puncte, Marian Bala 19, Adrian Aciobăniței 12, Andrei Butnaru 9, Robert Călin 6, Claudiu Dumitru 3, Mircea Peța 3, Rareș Bălean 2.

Respirăm acum, avem nevoie de o nouă victorie în fața Greciei pentru a ne califica în optimi. Succes, băieți! Noi credem în voi, vă susținem până la capăt! HAI ROMÂNIA!

Meciul cu Grecia se va disputa pe 3 septembrie, de la ora 17:00. Și apoi cu Franța, pe 4 septembrie.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors