LIKE US? SPREAD THE WORD

EURO 2023 / Spectacol de neuitat la Verona. România învinsă de campioana Europei, Italia!

Italia-România 3-0. Pierdem întâlnirea de deschidere la Euro 2023, în fața campioanei continentale Italia. Un meci pentru istorie, primul jucat în aer liber la un turneu final continental. Pe Arena di Verona, într-o atmosferă de vis, fetele noastre au contribuit din plin la spectacol.

8.100 de fani au fost prezenți în arena construită acum aproape două mii de ani. România a pierdut primele două seturi la 19 și pe al treilea la 15, deși la un moment-dat a fost 12-12 în ultimul set. Emoțiile și tracul debutului naționalei noastre, una cu o medie de vârstă de 21 de ani și 8 luni, și-au spus cuvântul. România a jucat aproape în permanență cu două fete de 18 ani pe teren (Iarina Axinte și Dalia Vîrlan) și a avut pe teren 5 debutante la un European. (Axinte, Elizabet Inneh, Vîrlan, Diana Vereș, Raisa Ioan).

”A fost un meci care cu greu va putea fi uitat. Mă bucură că am avut onoarea de a juca o astfel de partidă. Au fost emoții, dar nu de multe ori poți avea astfel de trăiri”, a declarat centrul României, Raisa Ioan.

”O atmosferă faină care ne-a plăcut. Am încercat să nu punem presiune pe noi, un meci spectaculos. Din păcate am pierdut 3-0, dar încercăm să jucăm mai bine de acum încolo și să ne corectăm greșelile”, a adăugat și Elizabet Inneh.

Adelina Ungureanu a reușit cele mai multe puncte pentru România, 12, urmată de Inneh 7, Rodica Buterez 5, Dalia Vîrlan 2, Raisa Ioan 2 și Iarina Axinte 1.

Urmează meciul cu Croația, la Monza, pe 17 august, ora 22:00. Mulțumim fanilor români care au încurajat fetele, la Verona! Luptăm în continuare pentru visul nostru, de a depăși faza grupelor! HAI ROMÂNIA!

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors