LIKE US? SPREAD THE WORD

ECHIPA ETAPEI #11 / Abonate la covorul roșu. Patru jucătoare din formația ideală au cel puțin trei apariții în echipa ideală

Yelizaveta Ruban, extrema de la CSM Lugoj, este a cincea oară în echipa etapei. E un record în cele 11 runde de până acum. De trei ori au bifat ”prezența” și Diana Ariton, Simina Străchinescu și Barbora Kosekova.
Eli Uattara și Silvija Popovic, în schimb, sunt pentru prima dată în această postură, iar Nasya Dimitrova este la a doua nominalizare.
Trei jucătoare vin de la Rapid, liderul la zi, care a câștigat derbyul cu campioana Volei Alba Blaj, două de la Corona, care a învins CSM București, și două de la CSM Lugoj, bănățencele cu un succes important în fața celor de la CSO Voluntari.

Extremă: ELI UATTARA (Rapid București). Jucătoarea Rapidului și-a trecut în cont 10 puncte, dintre care două blocaje. 44% procentaj la mingile de atac. Și pe preluare a avut cifre bune: 54% recepție pozitivă, 23% recepție excelentă. A servit puternic și a pus presiune pe jucătoarele campioanei.
Centru: NASYA DIMITROVA (Rapid București). Centrul bulgar a contribuit cu 11 puncte la succesul giuleștencelor. 56% dintre mingile jucate în atac și-au atins ținta. Nasya a dat siguranță, mai ales în faza defensivă și și-a asumat rolul de lider în teren.
Opus: SIMINA STRĂCHINESCU (Corona Brașov). Tunarul Brașovului și-a făcut încă o dată treaba și cu CSM București. 20 de puncte au venit din brațul drept al jucătoarei de sub Tâmpa. 38% procentajul său în atac. Nu mai puțin de 42 de mingi jucate de Simina în ofensivă, care a și servit foarte bine. A reușit doi ași.
Coordonatoare: BARBORA KOSEKOVA (Rapid București). Slovaca face un nou meci excelent la coordonare. Și-a pus în valoare coechipierele. Campioana României nu a știut de unde vin atacurile, pentru că Rapidul a lovit din toate zonele. Un punct trecut în contul său.
Centru: DIANA ARITON (Corona Brașov). 15 puncte reușite de Diana, dintre care un blocaj și un as. A fost greu de trecut de bucureștence, dar a și servit foarte bine. 54% procentajul ei de reușită în atac.
Extremă: YELIZAVETA RUBAN (CSM Lugoj). Azera a fost într-o zi în care poate câștiga un meci de una singură. 23 de puncte în contul său, cu un procentaj de 70% al eficienței în atac. Patru blocaje și o preluare cât de cât stabilă, chiar dacă adversarele au servit numai pe ea: 50% recepție pozitivă și 21% recepție excelentă.
Libero: SILVIJA POPOVIC (CSM Lugoj). Veterana Lugojului a avut o contribuție însemnată la succesul echipei sale. Nu a lăsat nicio minge să cadă! 58% recepție pozitivă și 50% recepție excelentă. Pentru prima dată în echipa etapei, chiar dacă pare curios.
Antrenorul etapei: DRAGAN NESIC (Rapid București). Când bați campioana cu 3-0, echipa ta revine pe primul loc, înseamnă că lucrurile merg bine pe banca tehnică. Dragan Nesic a reușit să-și capaciteze echipa să joace la cel mai înalt nivel în fața Blajului care a avut rezultate foarte bune în acest sezon.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors