LIKE US? SPREAD THE WORD

Doliu în volei: s-a stins din viață Virgil ”Gilă” Dumitrescu

Federația Română de Volei anunță cu profund regret trecerea în neființă a celui care a fost Virgil ”Gilă” Dumitrescu.

Lumea voleiului românesc este mai săracă începând de luni, 1 august 2022. A încetat din viață, la 82 de ani, domnul Virgil Dumitrescu.

Născut la 1 februarie 1940, la Constanța, Virgil ”Gilă” Dumitrescu a fost un adevărat polisportiv. În tinerețe a practicat, în paralel cu voleiul, boxul și polo pe apă, acolo unde a evoluat pe postul de portar. A fost cucerit însă definitiv de volei, sport căruia i-a închinat, apoi, toată viața.

virgil dumtrescu atac - FRVolei
Virgil Dumitrescu în atac (FOTO: arhivă personală)

A evoluat la Farul Constanța, Progresul București și Dinamo București, iar după terminarea carierei de jucător a trecut pe banca antrenorilor. Acolo unde a fost fidel unui singur club, Steaua, cu care a cucerit mai multe titluri de campion național și cu care a disputat o finală de Cupa Cupelor în ediția 1985/ 1986, pierdută în fața celebrei echipe italiene Panini Modena.

A fost, apoi, mulți ani, antrenor al lotului național masculin, cu care a participat, în calitate de secund sau de principal, la Campionate Mondiale și Europene.

A fost, de asemenea, șeful secțiilor sportive din Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

În anii 2000, timp de peste un deceniu, a fost antrenor federal la Federația Română de Volei și a oficiat și ca observator al FRV.

Cei care vor să-și ia rămas bun de la Virgil Dumitrescu o pot face începând de marți, ora 13.00, la Capela de la Crematoriul Vitan-Bârzești.

Sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors