LIKE US? SPREAD THE WORD

Decizii luate în cadrul întâlnirii conducerii FR Volei cu reprezentanții cluburilor din Divizia A1

La sediul Federației Române de Volei a avut loc, luni, 30 mai, o întâlnire a conducerii forului cu reprezentanții cluburilor de Divizia A1, în care s-au stabilit câteva măsuri care vor fi aplicate începând din sezonul 2022/ 2023 în prima ligă, atât la masculin, cât și la feminin.

* S-a decis ca taxa de legitimare a sportivilor străini să fie de 1.500 pentru fiecare sportiv/ sportivă, indiferent de numărul lor. În propunerea inițială, de la al cincilea sportiv legitimat se plăteau sume diferite față de primii patru.

* S-a stabilit ca pentru fiecare jucător/ jucătoare U23 folosit/ folosită 70% din meciurile unui întreg sezon, să fie acordată câte o compensare de 3.000 de euro din taxele care ar trebui să fie plătite de respectiva echipă în viitorul sezon.

* S-a decis ca în fiecare staff al echipelor din Divizia A1 să existe cel puțin un antrenor român (principal sau secund), care să se afle pe bancă la fiecare meci.

* S-a stabilit ca taxa de formare de 1.500 de euro pentru jucătorii U23 să fie plătită o singură dată de un club pentru un sportiv. Astfel, dacă un sportiv U23 este legitimat pentru mai mulți ani consecutiv la o echipă, acea formație nu va plăti taxa decât o singură dată. Dacă însă sportivul U23 se transferă la o altă echipă când este încă eligibil pentru această vârstă, noul club va plăti și el taxa de formare. Această taxă de formare se va duce mereu către clubul care a legitimat prima dată un jucător sau o jucătoare.

* S-a stabilit realizarea unor standarde tehnice de transmisiune pe Facebook sau pe Youtube a partidelor din prima divizie, atât la masculin, cât și la feminin, exceptând partidele transmise în direct de televiziuni.

* În ceea ce privește regula folosirii celor doi jucători formați în România în timpul meciurilor, s-a stabilit ca două posturi din cele 7 completate de antrenori pe ”fluturaș” înaintea startului fiecărui set să fie ocupate de jucători români. Evident, regula celor două posturi ocupate de români trebuie respectată pe tot parcursul jocului. Încălcarea ei va fi judecată la fel ca în cazul unei schimbări greșite.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors