LIKE US? SPREAD THE WORD

Cronica etapei a 17-a a Diviziei A1 (m): Arcada Galați s-a impus pe terenul Stelei

Două au fost partidele care au captat atenția în mod special în etapa a 17-a a Diviziei A1 la volei masculin: Steaua – Arcada Galați și LAPI Dej SCM Zalău – SCMU Craiova.

La București s-au întâlnit primele două clasate și meciul a fost unul de înaltă clasă. Situați pe locul secund, steliștii au pornit ca „din pușcă” și după un prim set adjudecat la 17 păreau că pot să se impună și în al doilea, în care au condus în permanență până la 20-19. A fost semnalul revenirii campioanei, Arcada, care, într-un final ”încins” de set a egalat: 25-23. Trecând foarte ușor de șocul pierderii celui de-al doilea act, bucureștenii și-au impus jocul în cel de-al treilea, pe care l-au câștigat, ca și pe primul, tot la 17. Parcă dorind să confirme că terenul din partea dreaptă a abitrului A1 este cel care aduce victoria, gălățenii au egalat situația pe tabelă, câștigând cu 25-19 un set dominat de la un capăt la celălalt. În actul decisiv s-a impus echipa care a acumulat mai multă experiență în cupele europene, adică Arcada, care prin acest succes a făcut ca acum diferența din fruntea clasamentului dintre ea și urmăritoarea sa, Steaua, să fie acum de trei puncte, în condițiile în care liderul are un meci mai puțin disputat. Scor final: Steaua – Arcada Galați 2-3 (25-17, 23-25, 25-17, 19-25, 10-15).

Au evoluat formațiile:

Steaua: Bontea (27p), Peța (16p), Radunovic (13p), Ghionea (7p), Lopar (6p), Iftime (5p), Kostic (3p), Cl. Dumitru (1p), Lakcevic (libero), Romanescu (libero). Nu au fost folosiți: Ocunschi, Vologa, Matei, Miron. Antrenor: Silviu Oancea.

Arcada Galați: Sestan (26p), Sobirov (14p), Raic (11p), Bala (7p), V. Talpă (7p), Rață (4p), Toro Ramella (3p), Rangel (2p), Darlaczi (-), Magdaș (-), Teleleu (-), Cristudor (libero), Kantor (libero). Nu a fost folosit: Butnaru. Antrenor: Sergiu Stancu.

SCMU Craiova s-a impus la Zalău

La Zalău, formația locală se afla în fața ultimei șanse reale de a încerca să reintre în cursa pentru calificarea în grupa locurilor 1-4. A ratat-o, fiind învinsă cu scorul de 3-1 de SCMU Craiova, care și-a consolidat locul al treilea. Meciul a fost dominat de oaspeți, care și-au adjudecat primele două seturi la 22, respectiv la 21, după un joc extrem de eficient, în care au știut să profite la maximum de punctele mai nevralgice ale echipei gazdă. Profitând de o ușoară scădere a concentrării craiovenilor, zălăuanii au dat senzația că pot să revină, câștigând setul al treilea, scor 25-21. A fost doar o iluzie, pentru că SCMU Craiova nu le-a mai dat nici o șansă în ceea ce avea să fie ultimul act, în care s-a impus la 17. Scor final: LAPI Dej SCM Zalău – SCMU Craiova 1-3 (22-25, 21-25, 25-21, 17-25).

Au evoluat formațiile:

LAPI Dej SCM Zalău: Mihălescu (18p), Bălean (17p), Minic (7p), Palacios Santos (5p), Balu (4p), Cuciureanu (4p), Râpeanu (1p), Preda (1p), Coasă (1p), Mărgineanu (-), Fernandez (libero). Nu au fost folosiți: Topuzliev, Porumb (libero). Antrenor: Dileo Horacio.

SCMU Craiova: Lupu (18), Stojsavljevic (15), B. Bartha (12), Pupart (10), Lică (10), Halilovic (5), R. Călin (-), Szot (-), Diaconescu (libero). Nu au fost folosiți: Grigorie, Georgescu, Purcaru. Antrenor: Dănuț Pascu.

Dinamo, prima victorie după două săptămâni de pauză forțată

Dinamo a disputat în propria sală primul meci oficial după o pauză forțată de două săptămâni. Adversară i-a fost Unirea Dej, o echipă ce părea o victimă ușoară pentru bucureștenii care au impresionat în prima parte a campionatului. Numai că, după un început vijelios, cu un prim set câștigat la 13, dinamoviștii au redus turația motoarelor și nu puțin a lipsit să asistăm la măcar un set câștigat de oaspeți. Doar experiența mai mare a gazdelor a făcut, totuși, ca acestea să se impună cu 25-22 și 25-23 și să câștige cu 3-0 o partidă care ar trebui să reprezinte începerea reintrării în formă a lor. Scor final: Dinamo – Unirea Dej 3-0 (25-13, 25-22, 25-23).

Au evoluat formațiile:

Dinamo: Cherbeleță (19p), Cuk (16p), Konrad (10p), Kovacevic (8p), Mihalcea (8p), Bartha (3p), Al. Ionescu (2p), Pașcan (-), F. Constantin (-), Gommans (-), Mărieș (libero). Nu a fost folosit: Goic. Antrenor: Benitez Munoz.

Unirea Dej: Suson (13), Balai (7), A. Ana (7), A. Grigoraș (5), Micu (5), Câmpean (4), Bratu (3), Curuia-Pop (-), Urian (libero). Nu a fost folosit: S. Grigoraș. Antrenor: Ovidiu Tamaș.

Olimpia Titanii București a urcat pe locul 5 în clasament

Nou-promovata Olimpia Titanii București și-a respectat statutul de favorită a partidei de la Timișoara, contra ultimei clasate. Antrenorul Cristian Chițigoi i-a titularizat și ținut în teren tot meciul și pe jucătorii mai puțin utilizați până acum, iar aceștia nu au dezamăgit, reușind să obțină o victorie clară, cu 3-0. În urma acestui rezultat, echipa din Capitală a urcat pe locul 5 în clasament, depășind pe LAPI Dej SCM Zalău. Timișorenii, care în acest meci au fost lipsiți de cel mai bun marcator, Vîrlan (accidentat), rămân fără victorie în acest campionat. Scor final: UV Timișoara – Olimpia Titanii 0-3 (20-25, 17-25, 20-25).

Au evoluat formațiile:

UV Timișoara: Cecoi (11p), Rodina (9p), Drăgan (5p), S. Călin (5p), R. Preda (3p), Unguraș (2p), Bădiceanu (2p), Moroșan (1p), Duță (-), Gologăneanu (libero), Boldiș (libero). Nu au fost folosiți: Moraru, Cauc. Antrenor: Sorin Schiesz.

Olimpia Titanii: Dinculescu (17p), Pilan Rodrigues (11p), Turanjanin (9p), D. Chițigoi (7p), Maia Gomes (3p), Salton (6p), T. Constantinescu (-), Platon (libero). Nu au fost folosiți: Skruders, Palacios, Arroyo (libero). Antrenor: Cristian Chițigoi.

Andrei Druță, cel mai bun marcator al etapei: 32 de puncte în meciul pierdut de Știința la Baia Mare

La Baia Mare s-a disputat un meci foarte important pentru calificarea în grupa locurilor 5-8 la finalul sezonului regulat. Intrați pe teren parcă mai încrezători în șansa lor, jucătorii formației gazdă, Explorări, au câștigat relativ ușor primele două seturi, la 18 și la 15. Așa cum se întâmplă uneori în volei, relaxarea prematură venită după aceste două prime seturi ar fi putut să-i coste pe băimăreni, care au pierdut la 22 setul al treilea și au evitat în ultimul moment să fie egalați la 2 după ce s-au impus cu 25-23 în actul al patrulea. Ei au câștigat astfel cu 3-1 și au așezat patru puncte între ei și rivalii lor direcți la locul 8. Trebuie remarcată evoluția tânărului universal de la Știința, Andrei Druță (20 de ani), care a fost, cu cele 32 de puncte realizate, cel mai bun marcator al întregii etape. Scor final: Explorări Baia Mare – Știința București 3-1 (25-18, 25-15, 22-25, 25-23).

Au evoluat formațiile:

Explorări Baia Mare: Tarța (18p), Aldea (14p), Moreira (12p), Cheagă (12p), S. Dragomir (12p), Taboada (3p), Crișan (libero). Nu au fost folosiți: M. Talpă, Silvășan-Pașca, Klochko, Cartina, Badea, Săvoiu (libero). Antrenor: Marius Botea.

Știința București: Druță (32p), Didorciuc (11p), Kowalewski (8p), R. Olteanu (6p), Năstase (3p), Breban (1p), Manda (1p), T. Aciobăniței (1p), A. Ion (-), Kosinski (libero), Păun (libero). Nu a fost folosit: Zbengheci. Antrenor: George Carpen.

Rapid, victorie importantă cu ”U” Cluj

În meciul televizat al rundei, Rapid și-a confirmat postura de favorită, învingând cu 3-0 pe Universitatea Cluj-Napoca, într-un meci direct pentru evitarea penultimei poziții – retrogradabile – din clasament. A fost un meci în care bucureștenii au știut să profite la maximum de greșelile apărute în evoluția clujenilor, care au mari fluctuații de formă pe parcursul aceluiași set. În urma acestei victorii, Rapid s-a distanțat la 5 puncte de rivala sa, care rămâne pe penultimul loc al ierarhiei Diviziei A1. Scor final: Rapid – ”U” Cluj 3-0 (25-20, 25-18, 25-23).

Au evoluat formațiile:

Rapid: Bratosin (13p), Baziliuc-Iordache (10p), Cozaru (7p), Dediulescu (7p), Muscina (6p), Marinca (6), Preda (3p), M. Dumitru (2p), Ciubotaru (libero), Tofan (libero). Nu au fost folosiți: Al. Dragomir, Mehedințeanu, M. Constantin, Farcaș. Antrenor: Aurel Ioniță.

”U” Cluj: Negrean (17p), Popovici (7p), Iov (7p), Neag (4p), Tănase (3p), Varga (3p), Voinea (-), Moisă (-), Verciuc (-), Baycov (libero). Nu a fost folosit: Onofrei. Antrenor: Vicențiu Dumitrescu

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors