LIKE US? SPREAD THE WORD

Corona Brașov a câștigat în premieră titlul national

În acest sezon voleiul din România are două campioane în premieră. După CSO Voluntari, la feminin, a venit rândul Coronei Brașov, la masculin, să câștige campionatul. Și cine s-ar fi așteptat? Să te lupți cu marile puteri Arcada Galați, Steaua, Dinamo și Rapid, cu alte echipe de tradiție precum SCM Craiova și SCM Zalău și tu, să treci prima linia de sosire, este o mare realizare!

Titlul lui Laurențiu Lică

Corona a început un proiect de jos, fără a pune mare presiune. A promovat și l-a adus pe banca tehnică pe Laurențiu Lică, fostul căpitan al României. Retras din activitate la 43 de ani, de la SCM U Craiova, Lică și-a format singur echipa.

Brașovul a început cu o înfrângere sezonul, 2-3 la Craiova, dar de la meci la meci, lucrurile au început să se lege. Echipa a terminat turul campionatului pe primul loc! Ardelenii și-au păstrat poziția în sezonul regulat până cu două etape înainte de final! Două înfrângeri cu Arcada și Rapid i-au trimis pe locul 3, de acolo de unde aveau să înceapă play-off-ul! La general au avut însă 18 victorii și doar 4 înfrângeri!

Au eliminat Steaua și Rapid!

Trupa lui Laurențiu Lică a început să devină o adevărată sperietoare a granzilor. Steaua, fosta vicecampioană a României, finalistă a Cupei României, era eliminată în două meciuri de formația ardeleană în sferturi. Corona a câștigat toate cele patru partide ale sezonului cu gruparea militară!

A urmat la rând Rapid, formația considerată având cel mai valoros lot. Corona avea dezavantajul terenului propriu, dar asta nu a contat. A învins de două ori la București și, chiar dacă a pierdut acasă, a ajuns în prima ei finală din istorie!

Înfrunta în marea finală Arcada, echipa care câștigase campionatul în ultimii 5 ani! De când antrenorul Sergiu Stancu a ajuns la Galați, Arcada nu a mai putut fi învinsă!

O sală arhiplină i-a purtat spre victorie

O finală care a început cu o victorie a Brașovului, la Galați. Un meci eroic, câștigat de oaspeți cu 3-2, iar Corona devenea favorită pentru prima dată! S-a făcut 1-1 după al doilea meci, dar următoarele două întâlniri se disputau sub Tâmpa. Deși era clar echipa mai experimentată, participantă în acest sezon în grupele Ligii Campionilor, Arcada avea să piardă și meciul 3 și meciul 4: 0-3 și 1-3.

”La final echipa mai bună a câștigat. Sunt de lăudat, o nou-promovată să câștige titlul! Nouă nu ne rămâne decât să vedem ce am greșit, să corectăm ceea ce nu am făcut bine și să revenim mai puternici sezonul viitor”, a declarat antrenorul Arcadei, Sergiu Stancu.

”Am plecat la drum cu 50-60 de suporteri care veneau la meciurile noastre. Mai familii, cunoscuți. Și am ajuns să jucăm meciul pentru titlu cu o sală arhiplină. Vă spun sincer, când am intrat în sală, la ultimul meci, și am văzut vacarmul, mi-am spus că nu avem cum să pierdem un astfel de joc”, a spus Lică, după câștigarea titlului.

”Dați-mi câteva zile să pot să mă dezmeticesc. Nu am crezut niciodat. Dedic titlul soției mele, fetiței, sentimentul este unul deosebit”, a mai spus Lică.

Centrul Ștefan Lupu, aflat la primul sezon la Brașov, e și el entuziasmat. ”Nu am puls să vorbesc. Mulțumim tuturor brașovenilor pentru că de ei suntem plătiți. S-a creat un fenomen la Brașov. Un titlu câștigat cu inima, am fost o echipă înainte de toate, Cred că fiecare om care a venit la un meci de-al nostru a plecat mulțumit și fericit că am câștigat”, a declarat Lupu.

439893955 835975151907418 7211230430049319479 n - FRVolei

Partidele finalei Arcada Galați-Corona Brașov 1-3

  • Meciul 1: Arcada Galați-Corona Brașov   2-3 (16-25, 25-19, 17-25, 25-20, 12-15)
  • Meciul 2: Arcada Galați-Corona Brașov   3-0 (25-20, 25-21, 25-18)
  • Meciul 3: Corona Brașov-Arcada Galați    3-0 (25-18, 25-21, 25-20)
  • Meciul 4: Corona Brașov-Arcada Galați    3-1 (24-26, 25-21, 25-21, 25-19)

 

Echipa Corona Brașov, campioana României 2024:

Augusto Colito, Victor Tîrcavu, Ioan Băcilă, Ewoud Gommans, Tudor Balu, Cristiano Oliveira Dos Santos, Radu Dediulescu, Tudor Magdaș, Rusmir Halilovic, Ștefan Lupu, David Runcan, Alesson Santiago, Vlad Kantor, Dusan Stojsavljevic

Staff: Laurențiu Lică, Bogdan Preda, Ștefan Gerea, Florin Dima, Mart Pajuslau

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors