LIKE US? SPREAD THE WORD

A decedat profesorul universitar-doctor Mugur Niculescu, fost selecționer al naționalei feminine

O nouă veste tristă îndoliază voleiul românesc. Profesorul universitar-doctor Mugur Niculescu a încetat din viață la 77 de ani.

De numele domniei sale se leagă perioada de glorie a voleiul feminin piteștean, la formația Dacia Pitești, dar și câteva dintre cele mai notabile performanțe ale naționalelor feminine. Selecționer al lotului de junioare în perioada 1982 – 1988, Mugur Niculescu a cucerit medalia de bronz la Campionatul European din 1988, disputat în Italia. De asemenea, a condus în două mandate naționala de volei senioare a României (1987-1988 și 1996 – 2000), calificând-o în mai multe rânduri la turneele finale ale Campionatelor Europene. La nivelul ehipelor de club, a antrenat în mai multe rânduri formațiile din Pitești, dar și Rapidul, cu care a termina pe locul 3 în 1990, în Cupa CEV. În perioada 1991-1995, a activat ca antrenor-coordonator al CS Dijon Cote D’Or Volleyball din Franţa. Antrenor Emerit, acesta a fost decorat în anul 2004 cu Medalia „Meritul Sportiv”, clasa a III-a.

mugur niculescu si lotul national - FRVolei
Mugur Niculescu, alături de lotul național

În paralel cu cariera sportivă, domnul profesor universitar-doctor Mugur Niculescu a avut și o prodigioasă activitate academică. Absolvent al IEFS București în 1971, dânsul a activat în cadrul Universității din Pitești, fiind decanul Facultății de Educaţie Fizică şi sport din anul 2004. De asemenea, ani la rând a fost conducător de doctorat. De-a lungul activității sale academice a publicat mai multe cărţi şi manuale şi a prezentat comunicări la diferite sesiuni ştiinţifice naţionale şi internaţionale. Pe parcursul activităţii a mai îndeplinit şi următoarele funcţii: prodecan (2000-2004); vicepreşedinte al Consiliului Universitar de cercetare ştiinţifică în Educaţie Fizică şi Sport (2006); membru al Consiliului Ştiinţei Sportului din România; membru al comisiei de psihologie, ştiinţele educaţiei şi educaţie fizică şi sport, din subordinea Consiliului naţional de atestarea titlurilor, diplomelor şi certificatelor universitare. Pentru laborioasa lui activitate ştiinţifică, a primit următoarele distincţii: „Titlul de profesor evidenţiat, acordat de MEC prin ordinul nr. 7700 din iunie 1987”.

Federația Română de Volei transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească în liniște și pace!

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors