REGULAMENTUL CAMPIONATULUI NAŢIONAL DE VOLEI DE PLAJĂ
PENTRU SENIORI (masculin + feminin)
EDIŢIA 2013

 

CAPITOLUL I – SCOP
            Pentru a creea cadrul de pregătire şi manifestare a aptitudinilor în volei de plajă ale seniorilor şi pentru desemnarea echipelor campioane de seniori (masculin şi feminin) în anul competiţional 2013, Comisia Naţională de Volei de Plajă propune următorul sistem de desfăşurare a Campionatului Naţional.

CAPITOLUL II – ORGANIZARE
Campionatul naţional de volei pentru seniori este organizat de F.R.V., prin C.N.V.P., cu sprijinul M.E.C. şi al Asociaţiilor Judeţene de Volei, prin comisiile locale şi cluburile sportive care au echipe participante în campionat.
Se pot înscrie pentru a participa în campionatul naţional de seniori echipele cluburilor care posedă Certificat de identitate sportivă şi sunt afiliate la F.R.V.
Pentru asigurarea organizării şi desfăşurării în condiţii optime a Campionatului Naţional, Federaţia Română de Volei şi Comisia Naţională de Volei de Plajă, sunt de acord cu asocierea în calitate de parteneriat sau sponsorizare, cu orice persoană juridică sau fizică, în condiţiile legii.
Condiţiile contractului de parteneriat sau sponsorizare vor fi negociate de către persoanele împuternicite în acest sens.

CAPITOLUL III – SISTEM ŞI DATE DE DESFĂŞURARE

În situaţia în care la competiţie se vor înscrie peste 24 de echipe, sistemul de desfăşurare al competiţiei va fi pe tabloul principal de 24, cu 16 echipe calificate în direct pe baza punctajului înregistrat în anul 2012 în competiţia seniorilor. Celelalte 8 echipe vor veni din calificări.

CAPITOLUL IV – CONDIŢII DE PARTICIPARE

Viza medicală a sportivilor trebuie să fie efectuată conform Ordinului 1058/404 publicat în Monitorul Oficial din 14.05.2003, în cabinete specializate în medicină sportivă.

CAPITOLUL V – CONDIŢII ORGANIZATORICE
Pentru jocurile din campionatul naţional de volei de plajă pentru seniori înălţimea fileului este de 2,24 m la feminin şi 2,43 m la masculin.
Jocurile se vor desfăşura pe arena .....................................
Şedinţa tehnică a turneului se va desfăşura la arenă ......................... în ziua premergătoare acestuia, la ora 19.00, în prezenţa delegaţilor echipelor.

CAPITOLUL VI – CONDIŢII ADMINISTRATIVE